Instal·lació per professionals

La col·locació de la gespa artificial és una feina per a personal qualificat. El tall a mida i l’elaboració de juntes és una tasca que comporta molta precisió.

El grau de dificultat depèn naturalment de les mides i del disseny del jardí, i sobretot la qualitat de la preparació de la sub-base farà que allargui la vida i pugui gaudir de la seva gespa artificial.

InstalVerd compta amb una àmplia experiència en col·locar gespa artificial sobre qualsevol superfície. Ens encarreguem de tot el procés, des de la preparació del terreny fins a l’acabat final.

Tota manera, si vostè vol instal·lar la gespa artificial, InstalVerd l’assessorarà de com realitzar aquesta instal·lació

Instal·lació per un mateix

Eines necessàries

  • Cúter i diverses fulles noves
  • Cinta d’unió.
  • Adhesiu dos components especial gespa artificial
  • Un regle recte
  • Espàtula dentada 3×3

Instal·lació per un mateix

Eines necessàries

  • Cúter i diverses fulles noves
  • Cinta d’unió.
  • Adhesiu dos components especial gespa artificial
  • Un regle recte
  • Espàtula dentada 3×3

Guia per col·locar gespa artificial

Condicionament del terreny

Si la instal·lació es durà a terme en una zona on hi ha gespa natural o males herbes, el primer pas indispensable, és eliminar les d’arrel. Si l’extensió és gran, es recomana passar una màquina tallatepes. Això estalviarà temps i deixarà el terreny a punt d’afegir els àrids per a regular el terreny.

Addició d’àrids

El següent pas serà incorporar els àrids adequats a les necessitats del terreny. Depenent de la qualitat de drenatge del terreny es recomana diferents tipus d’àrids possibles. El gruix final d’àrids també dependrà de les necessitats d’alça d’acabats.
El resultat final ha de ser aconseguir un terreny estable i amb bon drenatge.

Compactació de la superfície

Abans de començar a compactar els àrids cal humitejar amb aigua abundant. Procediu a compactar el màxim possible la superfície a ser possible amb una safata vibratòria.

Col·locació malla geotèxtil

Sobre la superfície anivellada, compactada i perfilada ja es pot instal·lar la manta geotèxtil (recomanem mantes de mínim 120 gr/m2) i s’ha de fixar amb unes puntes per tot el perímetre.

Gràcies a la col·locació del geotèxtil s’aconseguirà evitar l’emergència de males herbes.

Extensió dels rotllos

Quan es realitzi el tall de les peces deixarem un marge a les dues bandes per a la retallada i ajustament de la gespa als punts d’acabament.

Unió entre els rotllos

És molt important dur a terme aquesta acció amb molta cura, hem d’evitar que les peces se sobreposin, deixant un espai de separació d’uns 3 mm entre peces.

Si alguna d’aquestes dues coses no es fes correctament, notaríem les juntes.

Col·locació de la cinta d’unió i enganxat de la gespa

El següent pas serà col·locar les cintes d’unió sota la gespa artificial per enganxar-les posteriorment.

Per a això, plegueu ambdues peces cap enrere i col·loqueu la cinta d’unió amb la part anti humitat en la part de baix. Un cop fixades les cintes apliqueu la cola uniformement sobre la cinta d’unió amb una espàtula dentada de 3×3 mm.

Baixeu acuradament els plecs de la gespa i apliqueu pressió sobre tota la junta. Deixeu assecar almenys 24 hores.

Retall i ancoratge de la gespa a terra

Seguidament, i si ja heu unit les juntes de la gespa sintètica, haureu de col·locar les piquetes per evitar que la vostra instal·lació pugui ser aixecada.

En aquest sentit, tot el perímetre de la nostra gespa artificial haurà de quedar perfectament ancorat amb les piquetes. És un pas molt senzill i que no et portarà gaire temps.

Llastrat en sorres de sílex

Un cop enganxades les peces i fixades procedim a l’estesa de sílex en tota la instal·lació.

Repartir el sílex s’ha de fer de la manera més homogènia possible. Els instal·ladors professionals fem servir maquinària específica per aquesta tasca. Si no es disposa d’aquesta maquinària, caldrà intentar repartir per tota la instal·lació el sílex de forma regular amb una pala.

Raspallat final

L’últim pas a la instal·lació de la Gespa Artificial és un pentinat de la gespa contra cabells per realitzar l’aixecament d’aquest i ajudar-lo que quedi amb un aspecte més natural.

Els professionals disposem de maquinària específica per aquesta tasca. Si no disposeu de maquinària, es pot fer manualment amb un raspall de pèl dur.

DESCOBREIX LA NOSTRA GAMMA